Címlap Bemutatkozás Bemutatkozás
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Névnap

Ma 2019. február 23., szombat, Alfréd napja van. Holnap Mátyás napja lesz.

Időjárás

Bemutatkozás
Írta: Vazul Zsolt   
2011. március 22. kedd, 18:06

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a 286/2008. (VI.24.) KH. számú határozatában döntött a sportiskolai képzés beindításáról. A képzés 2008. szeptember 1-jétől a Kecskeméti Sportlétesítményeket Működtető Közhasznú Társaság (2009. július 1-jétől a jogutód: Hírös Sport Nonprofit Kft.) szervezeti keretei között az alábbi sportágakban indult el: leány és fiú kézilabda, leány és fiú röplabda, leány kosárlabda, fiú vízilabda, cselgáncs, úszás (versenysport és úszásoktatás), leány és fiú asztalitenisz, ökölvívás.

2009. január 1-jétől a sportágak köre az atlétikával és a rögbivel, augusztus hónaptól a fiú kosárlabdával, szeptember hónaptól pedig a leány vízilabdával bővült ki.
A sportiskolai képzés 39 csoporttal 600 tanuló részvételével indult el. A 2009. évben bekapcsolódott négy új sportággal kiegészülve jelenleg (2010. II. félév) 60,5 csoportban 65 edző irányításával 795 gyermek végez valamilyen sporttevékenységet, illetve az úszásoktatással (kötelező, vállalt és óvodai) összesen, közel 1000 diák sportol a KESI színeiben.

A Kecskeméti Sportiskola 2009/2010. tanévi működésével kapcsolatosan megállapítható, hogy a szervezet kialakításának időszakát követően ebben az időszakban már - a kiszámítható és a biztonságos működés mellett - a minőségi munkára helyeződött a hangsúly.

A szakosztályok és a foglalkoztatott gyermekek száma az új sportágak csatlakozásával jelentősen megnövekedett, mellyel párhuzamosan növekedtek a képzéssel kapcsolatos kiadások.

A sportiskola szakemberei jó kapcsolatokat ápolnak az utánpótlás korosztályból kikerülő sportolókat fogadó sportszervezetek képviselőivel, egyre több kecskeméti sportoló versenyez a felnőtt csapatokban.

Kialakításra került a sportiskola egységes arculata, a sportolók a számukra biztosított egységes sportruházatban vesznek részt az edzéseken és a versenyeken.

Működik a sportiskola honlapja (www.kesi.hu), melyen mindenki nyomon követheti az edzések időpontjait, helyszíneit, a sportolók eredményeit, a vezetőedzők és edzők elérhetőségét.
 
A sportiskolai képzés működésével:

  • ellenőrizhető az Önkormányzat által az utánpótlás-nevelés támogatására biztosított összeg felhasználása,
  • anyagilag kiszámítható és biztonságos a sportiskolai képzésben érintett sportágak utánpótlás korosztályainak működése,
  • átlátható, egységes a különböző szakosztályok gazdálkodása, költségvetésük tervezése, a képzési hozzájárulások és a tagdíjak befizetése,
  • lehetőség nyílt a pályázatokon történő részvételre, a támogatások és adományok fogadására, a szponzorok bevonására,
  • a szakosztályokban tevékenykedő edzők számára lehetővé vált, hogy - az anyagiak előteremtése helyett - figyelmüket kizárólag a szakmai munkára összpontosítsák,
  • a sportolók egységes sportfelszerelést kaptak, a lehetőségek szerint kiegészítésre került a szakosztályok sportszer-ellátottsága,
  • a gyermekek versenyekre történő utaztatása szervezetté, biztonságosabbá vált.

A sportiskolai képzésben résztvevő sportágak eredményei számottevően javultak. A hazai versenyeken elért kiváló eredmények mellett megszülettek az első nemzetközi szinten is számottevő sikerek.

Összességében elmondható, hogy sportiskolai képzés a város sportjának meghatározó elemévé vált. A város sportszervezeteinek leendő felnőtt sportolói nyugodt, rendezett körülmények között készülhetnek a jövőbeni versenyeikre, mérkőzéseikre.

 
FacebookTwitterGoogle bookmarkIWIWSatartlapDel.icio.usLinkter.huvipstart.huMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Copyright © 2019 Kesi.hu. Minden jog fenntartva.
Készítette: DemiDesign