Címlap Röplabda - leány
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Névnap

Ma 2019. október 15., kedd, Teréz napja van. Holnap Gál napja lesz.

Időjárás

A leány röplabda szakosztály bemutatkozása
Történetünk

A kecskeméti női röplabda sport 1972-től az NB-II.-be jutástól létezik hivatalosan.

1980-tól az NB-II. középcsoport bajnokaként az NB I.-ben játszik, több esetben is esélyes volt az élcsoportba kerülésre (legjobb 10, vagy 8 csapat). Végül 2001-ben feljut az un. Extra ligába, a legjobb 8 csapat közé. Éveken keresztül 7., 6., 5. helyen végez, majd 2005-ben bronzérmet nyer a Magyar Kupában és a Magyar Nemzeti Bajnokságban is Főnix Mecano KRC néven. A 2006. évi bajnoki szezonban a csapat a VI. helyen zárja az évadot, majd pedig elsősorban pénzügyi problémák miatt megszűnik.

Az ezt követő őszön a „talpon maradt” utánpótlás edzők és a szülők összefogva „RÖPKE” néven új egyesületet alakítanak, megszervezik a széles alapokon nyugvó utánpótlás nevelési struktúrát, neveznek a különböző MRSZ szervezésű bajnokságokra, fenntartva ezzel a női röplabda sportfolytonosságát.

Az eltelt 3 évben, egészen a Sportiskola beindulásáig, teljes értékű utánpótlás nevelési rendszer működött jóformán támogatás nélkül, versenyrendezésekkel, folyamatos szakmai ellenőrzéssel, szabályosan.

A sportiskolában eltöltött egy év bizonyítja, hogy a kiválóan szervezett, anyagi biztonságot nyújtó szervezet megfelelően és megnyugtatóan biztosítja az utánpótlás töretlen fejlődését. Ennek ékes bizonyítéka az idei évre (2009) „beért” eredménysor; az országos mini bajnokságon elért 5. helyezés, a Református Gimnázium diákolimpiai 3. helyezése és a Serdülő bajnokságban elért 4. hely.

A legfontosabb viszont az, hogy sportolóink érzik a törődést; a sportolói közösséghez való tartozást és büszkén, emelt fővel hangoztatják, hogy ők a kecskeméti Sportiskola röplabdásai.

 


Copyright © 2019 Kesi.hu. Minden jog fenntartva.
Készítette: DemiDesign