Címlap Kézilabda
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Névnap

Ma 2019. december 15., vasárnap, Valér napja van. Holnap Etelka és Aletta napja lesz.

Időjárás

A kézilabda szakosztály bemutatkozása

KÉZILABDA SZAKOSZTÁLY


A Kecskeméti Sportiskola legnagyobb szakosztályaként működő kézilabda szakosztályában több mint 240 gyermek (133 fiú, 107 leány) kézilabdázik az óvodás kortól a serdülő korosztályig bezáróan (5-17 évesek).
Igazolt sportolóink 9 fiú és 6 leány csoportban, több helyszínen, heti rendszerességgel, egyre jobb feltétetek mellett végzik munkájukat. Egyre több versenyen és egyre jobb eredményekkel versenyeznek csapataink. Bázis iskolainkban előkészítő csoportok működnek, külön óvodai (előkészítő) csoporttal is rendelkezünk. Szakemberink közül mind a 15 edző rendelkezik edzői - és pedagógusi végzettséggel is, ezzel is erősítve a sport nevelő hatását. A szakosztály hatékony működését 3 technikai vezető, 1 gyógytornász, 1 masszőr, illetve 4 sportmunkatárs biztosítja.

Nagy értéknek tartjuk, hogy Kecskemét Megyei Jogú Város egész területéről, illetve szinte az összes köznevelési intézményéből járnak rendszeresen, heti 3-5 alkalommal edzésre a tanulók. Ezen belüli is négy köznevelési intézménnyel még sorosabb az együttműködés, mert zömében itt vannak az edzések is:

 • Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolája (sporttagozatos első-második osztályban szivacskézilabda),
 • Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolája,
 • Szent Imre Katolikus Általános Iskola Kecskemét,
 • Kecskeméti Piarista Iskola.
 • Kecskeméti SZC gróf Károlyi Sándor Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiuma
 • Neumann János Egyetem (GAMF)
 • MNÁMK Mercedes-Benz Iskola

 

Bázis iskoláink közül a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolával kiváló és egyre szorosabb az együttműködés. Az iskola sportcsarnoka a legfontosabb helyszínt jelenti utánpótlás csapataink (fiú-leány) edzéseinek és mérkőzéseinek. Emellett két területen is továbbfejlesztjük együttműködésünket:

 1. Szakmai szempontból: Együttműködési Megállapodás alapján az Iskola sportosztályt indít, ahol a gyerekek szivacskézilabdáznak, a testnevelés órákon pedig kézilabda oktatást is kapnak.
 2. Beruházásként: Eddig is több felszereléssel, eszközzel tettük a TAO révén értékesebbé a csarnokot: eredmény-jelzőtábla, kapuk, hálók, bordásfalak vásárlása, valamint egy kisebb kondicionáló terem felszerelése történt meg.

2016. szeptember 22-én átadtuk az új, 2015/2016-os TAO-s Sportfejlesztési Programunkban megpályázott, kültéri, gumis kézilabdapályát. Ez minőségi változást jelent, hiszen jó idő esetén kültéren akár egész pályán is gyakorolhatnak csapataink. A nagy létszám és a kevés rendelkezésre álló csarnok miatt csapataik szinte mindig félpályán edzenek.

 

EREDMÉNYEINK


Országos Serdülőbajnokság, Országos Gyermekbajnokság, Kisiskolás Bajnokság: Valamennyi bajnokságában részt vesznek korosztályos csapataink. Az előző években jellemzően szakosztályunk szélesítésén, létszámának emelésén munkálkodtunk.  A 2018/2019-es bajnoki szezonban továbbra sem emeltük meg a csoportok számát, illetve nem törekedtünk a játékosok számának nagymértékű növelésére. Nagyobb hangsúlyt fektettünk a minőségi képzésre, ami az eredményekben is megmutatkozott, hiszen egyre több mérkőzést nyernek csapataink.

Csapataink részt vettek többnapos kupákon (több kupagyőzelemmel), edzőtábort, nyári sporttábort szerveztek. A több mint 240 gyermek számára beszerzett különböző sportfelszerelésekkel pedig az egységes arculatot is ki tudták alakítani.

 

EGYÜTTMŰKÖDÉS


A Kecskeméti Sportiskola kézilabda szakosztálya elsősorban a kecskeméti felnőtt kézilabda csapatok részére végez utánpótlás nevelő munkát. Mind a felnőtt férfi KTE-Piroska Szörp, mind a Kecskeméti Női Kézilabda Klub csapatai és játékosai (mindkét csapat NB I/B-s) példaképek, motiváló erő a fiatalok számára. Hosszú távon fontos a felnőtt csapatokkal az együttműködés, hiszen már most Kecskeméti NKSE női felnőtt keretében jelenleg 3 volt KESI-s, még a KTE-Piroska Szörp férfi felnőtt keretében 4 volt KESI-s játékos szerepel a bajnoki mérkőzéseken. Az idén is 5 fiú KESI játékos igazolt NB I-es utánpótlás klubokhoz.

 

CÉLJAINK a 2018/2019-es bajnoki évadra:

 

 1. Értékeink megtartása mellett tovább növelni az eredményességet,
 2. Az egységes arculatot erősíteni (a meglévő egységes felszerelés bővítése, kiegészítése),
 3. Régióból a tehetséges játékosok felvétele, képzése a Kecskeméti Sportiskolában,
 4. Minél jobb eredmények elérése,
 5. Képzett játékosok felfelé adása a felnőtt csapatok részére,
 6. Válogatott játékosok nevelése

 

 


Copyright © 2019 Kesi.hu. Minden jog fenntartva.
Készítette: DemiDesign